حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 5 جماد أول 1446 Wednesday, 6 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 258 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 2×
     
ممنوعیت‌های ناگهانی و رفع تعهدات ارزی دو چالش اصلی صادرات محصولات کشاورزی
17 اکتبر 2023 - 23:05
شناسه : 5376
0
نائب رئیس اتاق کرمانشاه: زانانیوز، نائب رئیس اتاق کرمانشاه معتقد است در عین ظرفیت‌های قابل توجهی که در صادرات محصولات کشاورزی داریم، رفع تعهدات ارزی و دستورالعمل‌های ناگهانی ممنوعیت صادرات برخی اقلام مانع آن شده که از این ظرفیت‌ها استفاده کافی ببریم.
ارسال توسط : نویسنده : فریده محمدی منبع : زانا نیوز
پ
پ

به گزارش زانانیوز، ناصر مرادی در آستانه روز ملی صادرات (۲۹مهر) با بیان اینکه کرمانشاه با تولید سالانه نزدیک به پنج میلیون تن محصولات کشاورزی در بسیاری از محصولات از جمله نخود، گندم، جو و خصوصا بسیاری از انواع صیفی جات سرآمد است، گفت: میزان تولید برخی از این محصولات مازاد بر نیاز مصرف داخل بوده و باید در مسیر صادرات قرار گیرد.

وی از مزایای صادرات محصولات کشاورزی نیز یاد کرد که در کنار ترغیب کشاورزان به تولید بیشتر، ارزآوری، اشتغال بیشتر و در مجموع رونق بخش کشاورزی را به همراه دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه با بیان اینکه با وجود ظرفیت‌های قابل توجه بخش کشاورزی آنطور که باید در بخش صادرات توفیق متناسب با این ظرفیت‌ها حاصل نشده است، از مهمترین چالش‌های پیش روی این امر یاد کرد که دستورالعمل‌های ناگهانی از جمله این موارد است.

مرادی با انتقاد از اینکه گاهی با تصمیم نه چندان کارشناسی یک فرد یک شبه جلوی صادرات یک محصول کشاورزی گرفته می‌شود، اظهار کرد: گاهی ممنوعیت صادرات در حالی رخ می‌دهد که حتی بار صادراتی در مسیر مرز قرار دارد و در نهایت در مرز معطل مانده و از دست می‌رود که این امر زیان فراوانی را به تولیدکننده و صادرکننده تحمیل می‌کند.

وی از دست رفتن بازارهای صادراتی که چندین سال برای آنها تلاش شده را نیز از پیامدهای مهم ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد: گاهی تجار و تولیدکنندگان قراردادهای با طرف خود در کشور هدف صادرات دارند که در نهایت نمی‌توانند به جهت ممنوعیت صادرات به تعهدات خود عمل کنند و به ناچار اعتماد طرف مقابل و بازار را از دست می‌دهند.

رئیس شورای ملی نخود تاکید کرد: در برخی موارد ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی از مبادی رسمی منجر به خروج غیرقانونی محصولات از مرز و قاچاق شده و باعث تضییع و از دست رفتن منابع خواهد شد.

به گفته مرادی، گاهی ممنوعیت صادراتی که یک شبه اعمال می‌شود نیاز به چندین ماه و حتی چند سال دوندگی و پیگیری دارد تا این ممنوعیت مرتفع شود.

وی نمونه این امر را بخشنامه اخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت صادرات نخود دانست که چندین وقت است که پیگیری برای کن لم یکن تلقی شدن این بخشنامه از مسیرهای مختلف نمایندگان مجلس تا وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است و اتلاف زمان و هزینه فراوانی را به فعالین این بخش تحمیل کرده است.

مرادی راهکار اصلی این مشکل را کسب نظر از تشکل‌های توانمند محصولات کشاورزی دانست و تقاضا کرد هر تصمیمی که درباره تجارت محصولات کشاورزی اخذ می‌شود با کسب نظر از فعالین این عرصه باشد.

محصولات کشاورزی از رفع تعهدات ارزی معاف شوند

وی از معضل رفع تعهدات ارزی برای صادرات محصولات کشاورزی نیز یاد کرد و گفت: اگرچه مخالفتی با بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور نداریم اما معتقدیم محصولات کشاورزی باید از این امر معاف شوند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه مقصد اصلی صادرات محصولات کشاورزی ما را بر کشور عراق و افغانستان دانست که تجارت با این دو کشور عمدتا ریالی بوده و برگشت ارز حاصل از آن دشوار است.

مرادی تداوم این روند را باعث صدمه جدی به صادرات محصولات کشاورزی و به تبع آن تولید این محصولات دانست.

جای خالی انبار و سردخانه در مرزها

وی یکی‌دیگر از چالش‌های پیش روی صادرات محصولات کشاورزی را فراهم‌ نبودن زیرساخت‌های مرزی دانست و گفت: متاسفانه هم اکنون روند تخلیه و بارگیری برای محصولات کشاورزی هم مانند سایر کالاهای صادراتی انجام می‌شود و گاهی هم به دلیل خواب کامیون‌ها محصولات در مرز می‌ماند.

نائب رئیس اتاق کرمانشاه این روند را باعث صدمه جدی به بارهای محصولات کشاورزی که اکثرا زود فاسد می‌شوند دانست که نه تنها ضایعات را بالا می‌برد بلکه خسارات فراوانی را به صادرکنندگان تحمیل می‌کند.

وی از جای خالی زیرساخت‌هایی مانند انبار، سردخانه و … در مرزها یاد کرد که لازم با همراهی حاکمیت و بخش خصوصی این زیرساخت‌ها فراهم شود.

خام فروشی معضل جدی صادرات محصولات کشاورزی

مرادی یکی دیگر از چالش‌های پیش روی صادرات محصولات کشاورزی را خام‌فروشی این محصولات دانست که باعث می‌شود ارزش افزوده و اشتغالی که می‌توانیم از این محل داشته باشیم از دست برود.

وی توسعه صنایع تبدیلی را برای بهبود وضعیت صادرات محصولات کشاورزی ضروری خواند و عنوان کرد: عراق به عنوان بازار اصلی هدف صادرات ما در حال خودکفایی در تولید برخی محصولات کشاورزی است و این امکان وجود دارد تمایلی به خرید محصولات خام نداشته باشد ازهمین رو باید به سمت فراوری محصولات کشاورزی و سپس صادرات آنها برویم.

مرادی معتقد است در صادرات محصولات کشاورزی به موارد دیگری مانند سورتینگ، بسته بندی و … نیز باید توجه شود.

نکته پایانی که مرادی از آن یاد کرد اهمیت توجه به بازارهای صادراتی جدید برای محصولات کشاورزی بود و اینکه نباید صرفا به بازار عراق متکی باشیم.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی زانا نیوز بخوانید. (کلیک کنید)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 34243443 -083
پسـت الـکترونیـکی info@zananews.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه، خیابان مدرس، مجتمع ایران ،طبقه اول، واحد52